”The invisble insurrection of a million minds” var en udstilling i Sala Rekaldes i det centrale Bilbao. Udstillingsstedet er drevet som en kunsthal og rummer 1100 m2 udstillingslokale. Kunsthallen har en dynamisk udstillingspolitik med møder, foredrag mv. og virker hermed som et kontrapunkt i forhold til det nærliggende Guggenheim.

Udstillingen bestod bl.a af en stiliseret ”demonstrationsmodel” af forskellige dyrknings typologier; Protest garden, Night-Garden, Hybrid Litter patio, Modest Garden og Garden of Anihilation. Områderne støder op til hinanden og mødes i et centralt punkt på værket. Modellen – eller skulpturen, har form som en krystal- eller insektagtig forgrenet organisme og var det centrale værk i udstillingens første rum.

Haveelementerne fungerer som en slags laboratorier eller forklaringsmodeller for et usædvanligt syn på havefænomenets sociale og æstetiske rolle. Spørgsmålet var ganske nærværende i Bilbao, hvor behandlingen og etableringen af nye grønne områder i byen, styres stramt af bystyret ud fra en historicistisk og ornamental tradition.

<<<